Združenje polnilcev embaliranih vod
Slovenije

OSNOVNA            O NAS            AKTUALNO            EMBALIRANE VODE            KONTAKT
21.3.2014

Svetovni dan vode spodbuja prizadevanja za izbolj┼íanje vodne in energetske u─Źinkovitosti

BRUSELJ - Danes je svetovni dan voda. Ta poseben dan zaznamuje prilo┼żnost za razmislek o vlogi vode v na┼íem vsakdanjem ┼żivljenju. Tema leto┼ínjega Svetovnega dneva voda je "Voda in energija", s poudarjanjem potrebe po izbolj┼íanju vodne in energetske u─Źinkovitosti, kakor tudi za┼í─Źite teh dragocenih virov.

Evropsko zdru┼żenje embaliranih vod (EFBW) podpira svetovni dan vode in njegovo sporo─Źilo prizadevanja za bolj┼íe povezovanje energetskega in vodnega na─Źrtovanja, kar bo zmanj┼íalo neu─Źinkovitost in maksimiralo uporabo na┼íih vodnih virov. "Evropski proizvajalci embalirane vode imajo dolgoletne izku┼ínje pri varovanju vodnih virov in so tudi nenehno delali v smeri optimiranja energetsko u─Źinkovitega proizvodnega procesa. Ponosni smo, da imamo eno najni┼żjih porab vode na enoto in tudi naprej delamo na zmanj┼íevanju le te╦Ł, je poudaril Bernard PRUVOST, predsednik delovne skupine za okolje v okviru EFBW.

V letu 2012 je EFBW ponovila primerjalno analizo merjenje porabe vode v industriji embalirane vode, ki je pokazala, da so evropski proizvajalci uspeli pove─Źati u─Źinkovitost vode za neverjetnih 10% v roku 4 let, kar je le eden izmed vidikov spo┼ítljivega in trajnostnega upravljanja z viri. Oglji─Źni odtis embalirane vode je eden najni┼żjih v kategoriji ┼żivil in pija─Ź. Poleg tega sektor embalirane vode ┼íe naprej izbolj┼íuje energetsko u─Źinkovitost z inovacijami na podro─Źju zmanj┼íevanja te┼że embala┼że in uporabo transporta z ni┼żjimi emisijami.

Pred kratkim je EFBW napovedala, da je razvila smernice za industrijo embaliranih vod, s katerimi sku┼ía med drugim uskladiti na─Źin merjenja porabe vode in energije ter s tem izbolj┼íati svojo okoljsko u─Źinkovitost tekom celotnega ┼żivljenjskega cikla izdelka.

─îe se vrnemo k bistvu svetovnega dneva voda 2012, generalna sekretarka EFBW Patricia Fosselard opozarja, da "Zahvaljujo─Ź celovitemu upravljanju s podzemno vodo in javno-zasebnimi partnerstvi, proizvajalci naravne mineralne in izvirske vode zagotavljajo najvi┼íjo stopnjo varstva vodnih virov in tako ohranjajo razpolo┼żljivost teh dragocenih virov za prihodnje generacije. "

Ve─Ź informacij na spletni strani http://www.efbw.org
Nazaj
radenska          DrogaKolinska          Pivovarna Lasko          Costella         

OSNOVNI PODATKI

 Združenje polnilcev embaliranih
 vod Slovenije GIZ
 Boračeva 37
 9502 Radenci
 Slovenija

 E-naslov: info@voda.si
 Splet: www.voda.si

 Pravno obvestilo

VPRAŠANJA

 Kontaktirajte nas

E-NOVICE

Če želite prejemati e-novice,
nam pošljite svoj e-naslov


Strinjam se s pogoji uporabe