Združenje polnilcev embaliranih vod
Slovenije

OSNOVNA            O NAS            AKTUALNO            EMBALIRANE VODE            KONTAKT

Dru┼żbeno odgovorna naravnanost

Zaposlovanje

Podjetja, ki se ukvarjajo s polnjenjem vode, so med tistimi, ki v Evropi najve─Ź zaposlujejo. Glede na to, da ve─Źje znamke naravne vode izhajajo predvsem iz ruralnih okolij, zaposlujejo v regijah, kjer so mo┼żnosti zaposlovanja omejene.

Dru┼żbeno odgovorni projekti

Podjetja, ki se ukvarjajo s polnjenem vode, se pona┼íajo s tem, da prepoznavnost svojih znamk izkori┼í─Źajo tudi za podporo pozitivnim pobudam po vsem svetu, pogosto povezanim tudi z dostopom prebivalstva do vodnih virov. Tako so med drugim financirala vrtanje in vzdr┼żevanje vodnih virov tudi v Severni Afriki.

Odpravljanje posledic nesre─Ź

Ko je oskrba prebivalstva s pitno vodo motena, podjetja ob─Źasno nudijo potrebno pomo─Ź, pri ─Źemer se na pozive za pomo─Źi vedno odzovejo pozitivno.
  • Med drugim so poleti 2007 skupaj zagotovila pribli┼żno 50 milijonov litrov vode britanski regiji Severn-Trent potem, ko so jo prizadele hude poplave, ve─Ź tiso─Ź domov pa je ostalo brez dostopa do pitne vode iz vodovodov;
  • Julija 2008 na obmo─Źju britanske regije Northamptonshire 120.000 domov ni smelo uporabljati pitne vode potem, ko je pri┼ílo do onesna┼żenja vodovodnega sistema s parazitom cryptosporidium;

Dejstvo, da je bil zadnji dogodek posledica poginulega zajca v vodnem rezervoarju, pri─Źa o tem, da je lahko ustekleni─Źena voda pogosto dobrodo┼íla pomo─Ź.

Nazaj
radenska          DrogaKolinska          Pivovarna Lasko         

OSNOVNI PODATKI

 Združenje polnilcev embaliranih
 vod Slovenije GIZ
 Boračeva 37
 9502 Radenci
 Slovenija

 E-naslov: info@voda.si
 Splet: www.voda.si

 Pravno obvestilo

VPRAŠANJA

 Kontaktirajte nas

E-NOVICE

Če želite prejemati e-novice,
nam pošljite svoj e-naslov


Strinjam se s pogoji uporabe